Palsternackschnitzel

Det kanske låter äckligt, men det är jättegott! Man kan även använda rotselleri, om man gillar det mer, det funkar lika bra!

Ingredienser:

2 stora palsternackor eller 1 rotsellri
1-1,5 dl ströbröd eller vetemjöl (jag använder vetemjöl, vet inte om ströbröd fastnar lika bra med vatten, men är du bara vegetarian kan du ju ersätta vattnet med ägg så det fastnar bättre)
1 tsk paprikapulver
en skål med vatten
örtsalt
rapsolja eller din favoritolja

Tillagning:

1. Skala och skär palsternackorna/rotsellerin i ca 1 cm tjocka skivor.

2. Koka dem knappt färdiga i lite saltat vatten ca 5-10 min.

3. Krydda ströbrödet/vetemjölet med örtsalt och paprikapulvret.

4. Doppa palsternacksskivorna i vatten och sedan i ströbröds/vetemjölsblandningen.

5. Stek dem i oljan på ganska svag värme tills dem är gyllenbruna.

Servera till någon potatisrätt t.ex. Mitt potatismos med örtsmak eller klyftpotatis med någon god sås till. Fast på riktigt funkar dem nog till allt, men enligt egen erfarenhet är dem godast med potatis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0